A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Nyíregyházi az EU-totó nyertese!

Az SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.  keretein belül működő Europe Direct Tájékoztatási  Központban  június  8-án, szerdán sajtótájékoztató keretén belül  vehette át nyereményét  Bus István, aki az un. EU-totó helyes kitöltésével, sorsolás útján nyerte meg a két személyes, négy napos amszterdami utazást.

 

A májusi rendezvényt , az EU-Napot  országszerte  megrendezi az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, hiszen céljuk az, hogy minél több információt juttassanak el az unió működésével kapcsolatban. Az EU-totót  országosan helyesen kitöltők között sorsoltak Budapesten, melynek fődíját ezúttal  egy nyíregyházi érdeklődő nyerte el.

A sajtótájékoztatón Dr. Kondra Laura, a Megyei Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – a Megyei Önkormányzat  is hozzájárul  a Europe Direct Tájékoztatási  Központ  működéséhez, amely továbbra is nyitott az uniós kérdések megválaszolásában. Emellett az Európai Uniós pályázatok révén együttműködés alakult ki az Ügynökség által menedzselt programmal, a Felső-Tisza-vidék középkori kulturális örökségét bemutató Középkori templomok útjával, mely számtalan közös programot, kiállítást, kerékpártúrát, kiadvány megjelentetésében való közreműködést  is takar és iskolai prezentációk megtartására is lehetőséget teremt.

Minden évben  megrendezi az EIP az Európai Filmhetet, vagyis az  európai kultúrát, történelmet  bemutató mozi filmek vetítését. Idén is nagy sikere  volt az egy héten át tartó programsorozatnak, hiszen a  többször teltházas vetítéseken  a Krúdy Art moziban  majdnem 700 látogató vett részt.  


Az Europe Direct Tájékoztatási Központ további rendezvényeivel is igyekszik  népszerűsíteni az Európai Unió adta lehetőségeket és pályázati tanácsadással is hozzájárul a brüsszeli források  mind szélesebb körű megismertetéséhez. 

2016-06-14 12:36:29