A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Megkezdődött a második ütem!

A „Középkori templomok útja” című projekt még 2010-ben indította el egy tematikus vallási és örökségturisztikai útvonal létrehozását a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg és romániai Szatmár megye területén, amely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szatmár Megyei Tanács partnerségében a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (HURO CBC) keretében valósult meg.

Az első ütemben a történeti Szatmár területén 30 templomot szervezett egy tematikus útvonalba. A jelenlegi, 2012. március 12-vel induló, 12 hónapos „Turisztikai útvonal a közös vallási és kulturális örökségekhez” című projektnek köszönhetően elmondhatjuk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség (Vezető Partner) és a Kárpátaljai Megyei Tanács (Projekt Partner) közreműködésében a történeti Szatmár után a történeti Bereget is fel fogja ölelni a Középkori templomok útja, így egy három országot átszelő partnerség eredményeként egy egyedülálló vallás- és örökségturisztikai attrakció jön létre. Az útvonal kialakítása és fenntartása közös érdek, továbbá Ukrajna szempontjából szintén jelentős előrelépést jelent Kárpátalja idegenforgalmi potenciáljának kiaknázásában.

A határ mindkét oldalán találhatók egyedülálló kulturális értéket képviselő középkori templomok, melyek külön-külön kevésbé, azonban koncepcionálisan összefogva, megfelelő marketing tevékenységek alkalmazásával, közös templomútvonalba kapcsolva a turisztikai kínálat kuriózumának tekinthetők. Jelen projekt keretében mindkét megye részéről 15-15 templommal bővül a „Középkori templomok útja” tematikus útvonal. A 2012. március 13-án rendezett műhelytalálkozó keretében tanácskozás folyt arról, hogy mely templomokkal bővüljön az útvonal. A megbeszélésen részt vettek a Vezető Partner és a Projekt Partner képviselői, valamint neves szakemberek mindkét országból, akik szakértelmükkel hozzájárulnak a projekt sikeres megvalósításához.

2014-07-10 21:40:18