A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Középkori templomok útja Szamos-mente körtúra, 2015. november 7.

Az év – vélhetően – utolsó kerékpártúráját hirdeti meg az SZSZBMFÜ Nonprofit Kft. keretein belül működő Europe Direct Iroda. Ezúttal  az  a vidék vár felfedezésre, amely az eddigi túrák során  kimaradt, viszont amely a leginkább bővelkedik látnivalókban. A Szamos mentén Jánkmajtis-Zsarolyán-Gyügye-Szamosújlak-Szamostatárfalva-Csenger-Komlódtótfalu-Nagygéc-Csengersima-Jánkmajtis  a körtúra útvonala. Ebben az évben is számos Európai Unió által támogatott turisztikai fejlesztés valósult meg itt, a túra során ezek várnak bemutatásra.

A Felső-Tisza-vidék egyik legszebb középkori katolikus temploma Jánkmajtison van, Gyügye Európa Nostra díjas templomában sikerült legjobban a látogatóbarát fejlesztés, Szamostatárfalva református temploma pedig az egyik legizgalmasabb középkori műemléke a térségnek. Csenger Makovecz-stílusban épült településközpontjával és középkori templomával méltán nevezi magát Szatmár ékszerdobozának. Komlódtótfaluban a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően hamarosan megújul a Becsky-kúria , Nagygécen pedig már  megvalósult a térség egyik legnagyobb idegenforgalmi fejlesztése. A megmaradás templomától Csengersima mesébe illő környezetben lévő kicsiny templomához, Magyarország egyik leghíresebb Árpád-kori falusi templomához vezet a túraút.

Szatmár megújuló kulturális örökségeinek felfedezése mellett  tesztelhetik is  a térség újonnan létesített kerékpárútjait.

 

A Túrakiírás megtekintéséért kattintson IDE!

2015-10-31 11:28:20