A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Reformáció Útjai Egyesület (RoR) Közgyűlés Velenjében

2018 október 16-án a szlovéniai Velenjében a Vila Bianca impozáns épületében került sor a Reformáció Útjai Egyesület (Továbbiakban: RoR) alakuló Közgyűlésére. Az RoR az ECRR- “A Reformáció Európai Kulturális Útvonala" című projekt keretében került létrehozásra, amelynek magyar oldalról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Felső Tisza Többcélú Kistérségi Társulás, az SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft., valamint az Ajaki Református Egyház is alapító tagja. A szervezet Irányító Bizottságába Magyarország képviseletében Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke került delegálásra.

A velenjei rendezvényen 7 országból több mint, 50 partner vett részt. A közgyűlésen való részvétellel együtt a reformáció európai, kulturális örökségeinek fejlesztését és támogatását is vállalták.

Az ECRR- “A Reformáció Európai Kulturális Útvonala" című projekt az első európai, fejlesztési kezdeményezés, amelynek célja a reformáció gazdag és értékes hagyatékainak, örökségének fókuszba állítása és megismertetése a szélesebb közönséggel. A projekt céljai között szerepel még a nemzetközi szintű tudáscsere, a kölcsönös tapasztalatszerzés megosztása, ismeretterjesztése és kapacitásbővítése, a reformációhoz köthető örökségek támogatása.

A következő fontos lépés az “európai kulturális útvonal“ cím megszerzése “A Reformáció Európai Kulturális Útvonala" számára.

További információ a következő weboldalakon érhető el:

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/ECRR.html

http://www.velenje.si/

2018-12-04 11:14:18