A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Múzeum, élménytér, templom is megújul

Partnerségi megállapodás aláírására érkeztek a megyeházára a szomszédos Szatmár megyéből. – Egy újabb állomásához érkezett a két megye együttműködése – kezdte a sajtótájékoztatót Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, aki a román-magyar Interreg program legfrissebb nyertes projektjéről számolhatott be a nyilvánosságnak.

 

Bővebb kínálat és marketing

A közel négymilliárdos programban a határ mindkét oldalán turisztikai fejlesztésekre költhetnek, a következő fél év a tervezés időszaka lesz.

– Az átfogó cél az, hogy a megye turisztikai kínálatát összehangolják, egy csokorban kínálják a látogatóknak. Olyan helyszínekre összpontosítottak, ahová szívesen eljönnek a turisták, örömmel töltenek el néhány napot, és ha újabb termékekkel, hozzáadott értékkel bővítik a látnivalók skáláját, fel tudják fűzni egy tematikus ( kulturális, történelmi és szabadidős) láncra, s még vonzóbbá tehetik a már meglévő attrakciókat – hangzott el.

A fejlesztéseket egy csomagban népszerűsítik, s határon átnyúló komplex marketing épül rá – tudtuk meg Úsz Illéstől, a megyei fejlesztési ügynökség ügyvezetőjétől. A pályázati partnerek ugyanis a két megye önkormányzatán kívül a Kölcsey Televízió Nonprofit Kft. és a romániai Szatmári Múzeum. – Folytathatjuk a középkori templomok felújítását (15 templom újulhat meg), teljesen új, látogatóbarát és élményszerű tereket hozhatunk létre a nagyobb turisztikai központokban: Nyírbátorban, Máriapócson, Baktalórántházán, Újfehértó-Érpatakon – sorolta a közgyűlés elnöke. Hozzátette: a nyíregyházi Jósa András Múzeum belső udvarán lévő régi szociális bérlakások egy irodalmi múzeumnak adhatnak helyet.

Interaktív múzeumok

– Mi vagyunk a pályázat kistestvérei, örömünkre, több határ menti programban nyertünk közös célokra, a következő hetekben jelentős egészségügyi fejlesztésekről is beszámolhatunk – árulta el Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

– A turisztikai projekt gerincét a Szatmár Megyei Múzeum felújítása jelenti, mintegy 2 millió euróból szeretnénk külsejében és funkciójában is felrázni a múzeumot: bővíteni tárgyi emlékeit, az interaktivitás felé elvinni, hiszen ma már ez hoz látogatószám növekedést, s elkezdődhet gyűjteményünk digitalizálása is.

Forrás: www.szon.hu www.kolcseytv.hu

2018-09-14 12:16:47