A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

ECRR (A Reformáció Európai Kulturális Útvonala) Irányelv Konferencia Erfurt, Németország

Az első nagy, nyilvános rendezvény az ECRR keretében

 

Fontos eseményéhez érkezik az ECRR (A Reformáció Európai Kulturális Útvonala) projekt, amelyben két magyar partner a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Felső Tisza Többcélú Kistérségi Társulás is érdekelt.

 

 

Az ECRR projekt közel felénél kerül megrendezésre az első nagy, nyilvános rendezvény 2017. november 28-án, Erfurtban.

A rendezvény időpontjára a Reformáció Európai Kulturális Útvonala létrehozásához szükséges főbb tevékenységek is megvalósításra kerülnek.

A konferencia 500., Reformációs évforduló utáni megrendezésével az ECRR fenntartható és tartós lehetőséget kínál a Reformáció és annak kulturális örökségének állandó napirenden tartásához - függetlenül a különleges ünnepektől és megemlékezésektől- valamint a különböző Reformációs mozgalmak és folyamatok célközönséggel történő megismertetéséhez.

 

A projekt rendezvény célja, hogy a bevont régiók fontosabb szereplői között egy kapcsolatrendszer jöjjön létre, amely erősíti az egység és összetartozás érzetét. Ezzel párhuzamosan a kulturális örökségek, a Reformáció kulturális örökségének, az Európai Kulturális Útvonalak regionális fejlesztésének, valamint az oktatás és a túrizmus szerepének fontossága is nagy hangsúlyt kap, annak érdekében, hogy a résztvevők az ebben rejlő lehetőségeket felismerjék.

 

Az esemény fénypontja a Nemzetközi Akcióterv (TAP) ünnepélyes aláírása lesz a „Reformáció Európai Kulturális Útvonala” alapítóinak részéről.

 

További információ az eseményről és a programról a következő linken elérhető:

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/ECRR.html

2017-11-16 09:18:27